PMM (Probe Microphone Measurements)

 (Betegnes også som speech mapping og REM (Real Ear Measurements))

Siden januar 2016 har vi brukt PMM-utstyr ved alle høreapparatutprøvninger hos Audiografen AS. Vi opplever at det virkelig kan utgjøre en forskjell!

Føler du deg usikker på om høreapparatene dine gir riktig lyd, er det verdt å få tatt en slik måling.

 

AURICAL Client Patient HR

Øregangen er en del av det avanserte hørselssystemet vårt og den bidrar med å forsterke lyden på vei inn mot trommehinnen. Dette kalles øregangsressonansen.

Hvor mye øregangen forsterker for de forskjellige frekvensene er forskjellig fra øre til øre og når et høreapparat plasseres i øret påvirkes øregangsressonansen av dette.

 

Hva er forskjellen?

Når høreapparatene innstilles etter hørselstapet ditt, men uten PMM, brukes en gjennomsnittsverdi for høreapparatets påvirkning av øregangsressonansen. 

Med avansert måleutstyr kan vi måle temmelig presist hvor sterk lyden fra høreapparatet er idet den når trommehinnen din. Deretter kan vi justere lyden og foreta nye målinger helt til målingene viser at apparatene gir den optimale forsterkningen for ditt hørselstap.

 

 

Diverse

Vi foretar justering av lyd, service og småreparasjoner på alle typer høreapparater.

 

Større reparasjoner (f.eks bytte av forsterker) skal kun utføres av leverandør. Dersom vi ser at dette er nødvendig ordner vi innsending av apparat med nødvendig informasjon om innstillinger.